Ensimmäisiä ajatuksia häistä

Varmasti jokaisen parin hääsuunnittelu alkaa sillä, että käydään läpi yhdessä mitä toiveita kummallakin on häiden suhteen ja miten hyvin nämä toiveet kohtaavat. Meille oli alusta asti selvää, että häämme tullaan järjestelmään pääkaupunkiseudulla. Meitä ei tulla vihkimään kirkossa, vaan valitsemme mieluummin siviilivihkimisen. Meillä ei myöskään ollut mikään kiire mennä naimisiin vuoden sisällä kihlautumisesta, vaan halusimme tietoisesti järjestää häämme juuri vuonna 2020. Häämme eivät todennäköisesti tule olemaan sieltä kaikista perinteisemmästä päästä, vaan enemmän meidän oman näköiset. Toki otamme hieman valikoiden jotakin perinteisiä elementtejä mukaan.




Hääsuunnittelussa vaikeinta tuntuu olevan juurikin se, että kyse on vain yhdestä päivästä, mutta mahdollisuuksia on rajattomasti. Meidän hääsuunnittelumme alkoi potentiaalisten hääpaikkojen kartoituksesta. Samalla vertailimme hieman eri kohteiden hintoja sekä mitä palveluja ne tarjoavat. Tämän perusteella oli helpompi alkaa hahmottelemaan alustavaa budjettia. Pääkaupunkiseudulla paikkojen vuokrat ovat suhteellisen korkeita, joten se tulee haukkamaan merkittävän osan budjetista. Toinen suuri kuluerä tulee olemaan tarjoilut. Tämän takia on mielestäni tärkeää jo varhaisessa vaiheessa saada jokin realistinen käsitys siihen varattavasta summasta. Toisaalta samalla voi alustavasti suunnitella, minkä tyyppiset häät haluaa. Tarjoillaanko vain kevyttä ruokaa vai ehkä sekä päivällinen että myöhemmin illalla vielä yöpalaa innokkaimmille juhlijoille?




Lisäksi kutsuvieraslistaa on hyvä alkaa jo hahmottelemaan tässä vaiheessa. Se kuitenkin asettaa oman rajauksen potentiaalisille hääpaikoille sekä auttaa määrittelemään tarjoilubudjettia. Meille oli selkeää ettemme halua mitään megahäitä, mutta toisaalta emme myöskään mitään ihan minimaalisia häitäkään. Kutsuvieraslista varmasti tarkentuu vielä matkan varrella, mutta alustavasti mietimme noin 75 vierasta. Näiden ajatusten perusteella on paljon helmpompi edetä seuraavaaseen vaiheeseen eli hääpaikan valintaan.

Kommentit

Suositut tekstit